fredag 20 juli 2012

SÅPA

Nu är vår Sommaråpa buteljerad!

Tanken var att göra en lättare och somrigare vidareutveckling av vår extrakt-Åpa, med lite mer tonvikt på humlearom än -beska och med stöpning av lite specialmalt. Det här blev vår andra extraktbrygd, med OG 1048 och FG 1010, vilket ger 5,1 %. Vi började med 25 liter i hinken och fick ihop 70 flaskor, alltså ungefär 23 liter. Det känns bra. Det blev mycket mindre spill och krångel med torrhumling i påse.

Sommaråpa
(från Beersmith, därav amerikanskt format)

500.0 g Cara-Pils/Dextrine (3.9 EBC)
500.0 g Carared (39.4 EBC)
3.00 kg Light Dry Extract (15.8 EBC)
12.0 g Centennial [12.3%] - Boil 60 min
5.0 g Cascade [6.8%] - Boil 30 min
5.0 g Centennial [12.3%] - Boil 30 min
5.0 g Nelson Sauvin [11.3%] - Boil 30 min
0.75 g Protafloc (Boil 15 min)
10.0 g Cascade [6.8%] - Boil 15 min
5.0 g Centennial [12.3%] - Boil 15 min
5.0 g Nelson Sauvin [11.3%] - Boil 15 min
10.0 g Cascade [6.8%] - Boil 5 min
5.0 g Centennial [12.3%] - Boil 5 min
5.0 g Nelson Sauvin [11.3%] - Boil 5 min
1 pkgs Safale American (DCL/Fermentis #US-05)
45.0 g Cascade [6.8%] - Dry Hop 7 days Hops
45.0 g Nelson Sauvin [11.3%] - Dry Hop 7 days
30.0 g Centennial [10.0%] - Dry Hop 7 days

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar