söndag 1 juli 2012

Foodhead Brewery?

Ja, det kan man ju undra. Vi är Mats och Kalle. Matskalle. Foodhead. Konstigare än så behöver det ju inte vara.

Vi bestämde oss för en kort tid sen för att ge oss i kast med att försöka brygga öl hemma. Vi började så smått med en extraktbryggning* och fortsatte efter ett litet tag med en till. Nu har vi tänkt försöka oss på helmaltsbryggning så fort tid bjuds.

På den här bloggen tänker vi föra anteckningar i lagom lättläst form. Främst för egen del, men kanske kam det också bli till hjälp för andra begynnande bryggare. Om vi nu kommer nånvart.

Skål!

/kalle.

* Om man inte vill/vågar/kan ge sig på mäskning av riktig malt kan man börja med vörtextrakt. Det blir ändå väldigt hemgjort och man kan brygga nästan vilket öl som helst på det sättet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar