tisdag 3 juli 2012

ÅPA

Vår allra första öl blev en pale ale av amerikanskt snitt bryggd i mitt kök i Årsta, en Årsta Pale Ale.

Vi valde att använda frystorkat maltextrakt och att humla med de ganska typtypiska amerikanska humlesorterna Cascade och Amarillo. Resultatet blev väldigt lyckat och flaskorna håller redan på att ta slut. (Åtminstone min andel, Mats har nog lyckats spara fler på grund av alkoholfrihet i samband med barnafödsel.)

En somrigare, ljusare variant med Centennial och Nelson Sauvin (en väldigt blommig och rolig nyzeeländsk humle) står just nu hemma i Årsta och väntar på att jag ska komma hem och torrhumla den.

Recept på dessa båda extraktbrygder kommer senare. Åtminstone den första var ju en riktigt lyckad och hyfsat enkel start om man aldrig bryggt förr och väljer att börja i extraktänden.

Vi hoppas hinna ge oss på helmäskning redan i sommar och planerar för fulla muggar, men familjer och semester tar ju en hel del tid i anspråk, som tur är.

/kalle.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar